Başlangıç » Altyapı Sistemleri » Envanter ve Varlık Yönetimi » Microsoft Windows XP için teknik desteği 8 nisan 2014’te bitiriyor.

Microsoft Windows XP için teknik desteği 8 nisan 2014’te bitiriyor.

Microsoft Windows XP için teknik desteği 8 Nisan 2014’ten itibaren artık vermeyecek.

Döneminin muhteşem işletim sistemi Windows XP 12 yıl boyunca hep yanımızda olmuştu.XP desteği sona erdiğinde bilgisayarınız çalışacak ancak otomatik güncellemeler dahil teknik destek sunulmayacak.

Windows XP  Windows XP Gray

 

Microsoft’un yaptığı açıklama:

“Microsoft 12 yıldır XP için destek sundu, Ancak artık, bizim ve donanım ile yazılım ortaklarımızın yeni ve harika deneyimler sunabilmek için kaynaklarımızı daha yeni teknolojilere yatırma zamanımız geldi.

Microsoft, bu tarihte Microsoft Security Essentials’ın Windows XP’ye indirilmesine de son verecek. (Microsoft Security Essentials’ı zaten yüklediyseniz sınırlı bir süre daha kötü amaçlı yazılımlara karşı bilgisayarınızı korumada imza güncellemelerini almaya devam edeceksiniz ancak Microsoft bilgisayarınızı korumaya yönelik güvenlik güncellemeleri sunmayacağından, bu imzalar bilgisayarınızın güvenli kalacağı anlamına gelmez.)

Destek sona erdikten sonra Windows XP’yi kullanmaya devam ederseniz, bilgisayarınız çalışır ancak güvenlik risklerine ve virüslere karşı daha korumasız hale gelebilir. Ayrıca daha çok yazılım ve donanım üreticisi, ürünlerini Windows’un daha yeni sürümlerine uygun hale getirdikçe Windows XP ile çalışmayan daha fazla uygulama ve cihazla karşılaşabilirsiniz. “

Windows XP desteğinin sona ereceği zamanı gösteren sayacı görmek için

https://www.microsoft.com/en-us/windows/enterprise/end-of-support.aspx

Ayrıntılı bilgi için:

http://windows.microsoft.com/tr-tr/windows/end-support-help

 

Yazan : Volkan Türkyılmaz


Yorum bırakın